ÖZEL HABER

EREĞLİ'DE YAKALANMIŞTI CEZASI BELLİ OLDU

Konya polisi, terör örgütü PKK’nın kurucu üyesi Ali Haydar Kaytan'ın kardeşi olan, yurt dışında toplanan paraları örgüt üyelerinin ailelerine dağıtan Güllüşan Kandemir'i Ereğli'de yakalamıştı. Kandemir’in yargılaması bitti, mahkeme cezasını belirledi.

Abone Ol

Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, PKK terör örgütüne yönelik önemli bir operasyona imza atmıştı.

Bir kardeşi MİT tarafından etkisiz hale getirilen PKK terör örgütünün kurucu üyesi Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan, diğer kardeşi ise PKK Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası ile Bolu cezaevinde yatan Hayati Deniz Kaytan olan Güllüşan Kandemir, Ereğli ilçesinde düzenlenen baskınla yakalanmıştı.

30 YILLIK ARŞİV

Örgüt üyesinin evinde yapılan aramalarda; 1990’lı yıllardan günümüze kadar olan örgüt içerisindeki eğitimler, kullanılan güzergâhlar, örgütçülerin ağzından yazılmış metinler, cezaevlerindeki terör suçlularının yazmış olduğu mektuplar ve örgütün arşivi niteliğinde on binlerce dokuman bulunmuştu.

Gözaltına alının Güllüşan Kandemir'in yurt dışında bulunan PKK terör örgütüyle bağlantılı dernek ve kuruluşlarda toplanan paraları örgütte olan şahısların ailelerine yardım olarak dağıttığı tespit edilmişti.

YARGILAMA BİTTİ

Mahkeme, tutuklu olarak yargılanan Güllüşan Kandemir (69) hakkında kararını verdi. Kandemir, yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi'nce 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kandemir hakkında hazırlanan MASAK raporlarında 70 farklı örgüt üyesi ile irtibat halinde olduğu, Kürt Kızılayı adını verdikleri dernekten hesabına defalarca para girişi olduğu kaydedildi.