Coğrafi konumu ve tarihi dokusu ile bilinen Ereğli, tarihsel olarak uzun yıllara tanıklık etmiş, bünyesinde savaşta görmüştür.

Türk milletinin Anadoludaki varlığı açısından bir dönüm noktasını teşkil eden ve Haçlı ordularına karşı elde edilen Konya/Ereğli Zaferinin (5 Eylül 1101) 923. yıl dönümünde muharebe sahasının tespiti amacıyla yüzey araştırması çalışmaları toplantısı, bilim insanlarının katılımıyla Ereğli Kaymakamı Oğuz Cem MURAT'ın başkanlığında yapıldı.

BAŞKAN AKPINARDAN DAVET BAŞKAN AKPINARDAN DAVET

Ereğliye gelen bilim insanları ile ilgilenen ve tarihi değerlere verdiği önemle bilinen Ereğlili Avukatlarımızdan Ozan Ayhan yaptığı açıklamada:

5 Eylül 1101 Haçlı Seferleri Ereğli Savaşının gerçekleştiği alanı, çalışmayı yürüten saygıdeğer biliminsanları ile gezdik ve Sultan I.Kılıçarslan'nın savaşı izlediği tepe olan Sultan Tepesinde hatıra fotoğrafımızı çektik. Bilim insanlarımızla birlikte yemek yiyip bol sohbet ettik. Her ne kadar da Ereğli konusunda tarihi bilgim var ise de biliminsanlarının ağzından duyduğum bilgiler eksiklerimi tamamladı dedi

Editör: Emrah Çakıcı