KALAYCI; “EREĞLİ İL OLMAYI HAK EDİYOR”

EREĞLİ MİLLET BAHÇESİ AÇILDI EREĞLİ MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, “Ereğli’nin İl’lik konusunu Ereğli İl olmayı hak etmesinden dolayı yıllardır dile getiriyoruz” dedi.

Kalaycı, Ereğli Belediyesi tarafından hizmete sunulan Aydın Selay Kız Öğrenci Misafirhanesi’nin açılışına katılmak üzere geldiği Ereğli’de yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerle ilgili reform çalışmalarında il’lik konusunun orada gündeme geleceğini belirterek, “İl olacak ilçeler arasında Ereğli’de mutlaka olacaktır” diye konuştu.

“Ereğli’nin bu konuda yıllardır beklentisi var” diyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, “Bu konu bizim siyaset ve seçim çalışmalarında dile getirdiğimiz bir konu değil. Ereğli’nin haklı olduğu bir konu olduğu için yıllardır dile getiriyoruz. Bir ilçenin İl olması için üç kriter var. Coğrafi, ekonomik ve kamu yatırımları dikkate alınıyor. Ereğli bu üç kriteri de üzerinde barındırıyor. Konya’ya 30 km değil 150 km uzaklıkta, 100 bin nüfusa değil 150 bin nüfusa sahip ve kamu yatırımları sürekli artan bir şehir, kültür, eğitim vb. bunların hepsi Ereğli’nin bünyesinde var. Yerel yönetimlerle ilgili reform çalışmalarında il’lik konusu orada gündeme gelecek. İl olacak ilçeler arasında Ereğli’de mutlaka olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kalaycı Ereğli’ye yapılan yatırımlara da değinerek, “Hızlı tren çalışmaları süratle devam ediyor. Karaman ayağı bitti. Şimdi Karaman-Ulukışla arası yapılmakta. Bu yıl 2 milyar TL’lik bir bütçe bu projeye ayrıldı. Ayrıca sulama projeleri de devam ediyor. 802 milyon TL’lik bir bütçe de sulama projelerine ayrıldı. İnşallah en kısa sürede tamamlanacaktır” dedi.

Gençlere büyük önem veridklerinin altına çizen Kalaycı, “Gençliğe yapılan yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak görüyoruz. Gençlerimiz bizim özgüvenimiz, istikbalimizdir. Geçmişte gençlerimizin önünü kapatarak Türkiye’mizin önünü kapattılar. Yapılan yatırımlarla gençlerimizin de ülkemizin de önü açıldı. Bakınız savunma sanayimiz dünyada ilk dört arasında. Kendi haberleşme ağımızı ürettik. Yerli ve milli projelerle üreten bir Türkiye olarak dünyanın gıbta ile baktığı bir ülke konumuna geldik. Bütün bunları gençlerimiz sayesinde yaptık. Bugünde gençlerimizin hizmetine Aydın Selay hocamızın isminin verildiği kız öğrenci yurdunun açılışını yaparak onları geleceğe taşıyacak bir hizmetle buluşturacağız. Bu hizmetin açılmasına vesile olan Belediye Başkanımız sayın Hüseyin Oprukçu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Editör: Emrah Çakıcı