Konya/Ereğli Belediyesinin hayata geçirdiği Organik Tarım Projesi her geçen gün daha da büyüyor.  Domates, Kavun ve Halk arasında salçalık biber olarak bilinen Kapya Biberlerinin üretiminin yapıldığı Organik Tarım Projesinde sadece 1.500 ton Kapya biberi üretildi.

Ereğli’de ki her eve ücretsiz Kapya biberi dağıtacaklarını söyleyen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu; “ Emek verdik masraf ettik hemşirelerimizin her hanesine bir çuval salçalık biber girsin istiyoruz. Biz Huzur şehri Ereğli’yi inşa etmek için gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

Organik Tarımın Projesini uzun süredir hayal ettiklerini ve sonunda bu hayali gerçekleştirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu; “Hayalimiz olan Organik Tarım Projesi meyvelerini vermeye başladı. Burada Salçalık Domates, Kavun ve Özellikle Salçalık Biber olarak bilinen Kapya biberlerini üretiyoruz. Allah nasip ederse ilerleyen yıllarda bu çeşitleri genişleteceğiz. Ereğli Belediyesi sadece sokaklarda, caddelerde değil halkımızın mutfağında da yerini alacak. Bizim beşikten mezara kadar her alanda hizmet etme zorunluluğumuz var, Bu inançla çalışıyoruz.” dedi.

EREĞLİYE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ EREĞLİYE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Salçalık biberlerin dağıtımına başlandığını ve bütün Evlere gireceğini söyleyen Başkan Oprukçu; “ Şuan da yaklaşık 3-4 Mahallemizin dağıtımı gerçekleşti ve arkadaşlarımız yetiştirmek için gece gündüz çalışıyor. Ereğli’de ki en uzak mahallemize kadar ulaştıracağız. Vatandaşımız bizleri sabırla beklesin. Zengin-Fakir fark etmez her hanede yerimiz alacağız.” dedi.

Ereğli Belediyesinin ücretsiz dağıttığı salçalık biberleri alan vatandaşta halinden memnun. Bunun belki de Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen vatandaşlar; “ Biz sayın Başkanımızın bu gayretlerini hayretle izliyoruz. Daha önce hiçbir belediyenin halka ücretsiz salçalık biber dağıttığını ne gördük ne duyduk. Bundan dolayı bize ilkleri yaşatan Belediye Başkanımız Hüseyin Oprukçu beye çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Adabağ’daki atıl araziyi verimli bir hale getirerek organik tarım alanına çevirdiği için ayrıca teşekkür ederiz” ” dediler.

Editör: Haber Merkezi