BİLETLER YOGUN İLGİ GÖRÜYOR BİLETLER YOGUN İLGİ GÖRÜYOR

Selamlama konuşması yapmak için kürsüye gelen Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar: “Bugün; ışıklar içinde uyusun, Allah rahmet eylesin Murat Göğebakan’ın 10. ölüm yıl dönümü ve biz onu Ereğli’de anmak istedik. Bu konuda Hatice annemizi buraya kadar yorduk sağ olsun sevgili dostum Sinan Yağmur da destek oldu, böyle bir anma gecesi programı düzenledik. Hepimiz gideceğiz bu dünyadan, önemli olan yüreklere dokunarak gidebilmek. Murat Göğebakan da yüreklere dokunarak gidenlerden kendisini rahmetle anıyorum, önemli bir değerdi. O, hayatı boyunca yüreğinden gelen duygularıyla bize seslendi, bizim yüreklerimizde taht kurdu. Şimdi aramızda yok ama yüreklerimize dokunduğu için unutulmadı. Allah yattığı yeri cennet mekanı etsin, hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


 

Daha sonra kürsüye gelen Hatice Göğebakan: “Öncelikle buraya gelip oğlumu andığınız için saygıdeğer Belediye Başkanıma çok çok teşekkür ediyorum. Kaymakamımıza, Emniyet Müdürümüze kısacası tüm Ereğli halkına teşekkür ederim. Allah kimseyi evladıyla sınamasın, tüm annelere sevgi ve saygı sunuyorum. Bu güzel akşamı, acımı benimle paylaştığınız için bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde duygularını ifade etti.


 

İster yazı ehli olsun, ister söz ehli, ister sanatı nakış nakış üflesin, ister şehrin kaldırımlarını yüreğiyle döşesin, bezesin her kim varsa gök kubbe altında gönüle girmeden hiçbir yere giremez. Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana 81 şehrimizin, ilçelerimizin gönlüne, kültürüne, güzelliğine, mimarisine, eğitimine, sanatına iz bırakmış bütün sanatçılarımızı, edebiyatçılarımızı ve onlara kucak olmuş, nefes açmış bütün yöneticilerimizi tebrik ediyor, vefat etmişlerin ruhu şad olsun, yaşayanlara Allah derman versin. 82 numaralı plakayı hak edecek olan Ereğli şehrimizin güzel canları hoş geldiniz” ifadeleriyle konuşmasına başlayan ünlü yazar Sinan Yağmur da Murat Göğebakan’ın yerel sanatçıların seslendiği şarkılarının eşliğinde hayatından kesitler ve anılarından bahsetti.


 

Program; Sinan Yağmur’un katılan vatandaşlara kitaplarını imzalaması ve Murat Göğebakan’ın ruhu için Belediye tarafından yaptırılan helva ikramı ile sona erdi.

Editör: Emrah Çakıcı